För Socialdemokraterna i Härjedalen är skolan en viktig fråga. Foto: Fredrik Sandberg, TT.

S prioriterar skola, äldreomsorg och bostäder

Uppdaterad
Publicerad

Viktigast för Socialdemokraterna i Härjedalen är att bli klar med hur det ska ser ut med skola, äldreomsorg och bostäder för att kunna möta behoven. Det svarar partiet i en enkät som SVT gjort med alla partier som ställer upp i kommunvalet.

– Lösningarna måste ta hänsyn till rekryteringsmöjligheter och hushållning med skattemedel.

Vad vill ni göra för äldreomsorgen?

Val 2018 Jämtland

– Vi vet att andelen äldre kommer att öka och att det kommer att bli svårare att rekrytera personal. Vi måste bli klar över hur äldreomsorgen ska se ut för att kunna möta de äldres behov, vara en attraktiv arbetsplats och göra det bästa av skattepengarna. Den inriktning vi väljer måste hålla över flera mandatperioder.

När det gäller den politiska turbulensen, maktskiftet. Vad ska ni göra för att detta inte ska ske igen?

– Att försöka få det politiska samtalet att handla om hur vi ska hantera kommunens situation nu och framåt. Den innevarande mandatperioden har mest handlat om detaljfrågor, organisationsfrågor och låsta lägen. Den kommande mandatperioden behöver handla om övergripande inriktning och ledning, svarar Socialdemokraterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Jämtland

Mer i ämnet