M vill ha en ansvarsfull och ekonomisk politik

Uppdaterad
Publicerad

Moderaterna i Härjedalen vill ha en ansvarsfull och ekonomisk politik. Det svarar partiet på en enkät som SVT gjort med alla partier som ställer upp i kommunvalet.

– Det är och kommer att vara en förutsättning för att långsiktigt säkerställa kommunens grundläggande skyldigheter inom vård, skola och omsorg. Alla äldre ska vara trygg att åldras i kommunen, föräldrarna skall vara säkra på att barnens skola är bra. Alla medborgare och företagare i kommunen skall veta att samhällsservicen fungerar i hela Härjedalen, svarar Moderaterna.

– Det uppnår vi bland annat genom att skattebasen bibehålls eller helst utökas, effektivisera den kommunala verksamheten och att det är ordning och reda i kommunens ekonomi.

Val 2018 Jämtland

Vad vill ni göra för äldreomsorgen?

– Härjedalen ska vara en trygg kommun att åldras i, målet för vår äldrepolitik är att äldre ska kunna leva ett aktivt liv och ha inflytande över sin vardag. I Härjedalen ska du åldras med trygghet, att bemötas med respekt, ha tillgång till god vård och omsorg ska vara en självklarhet. Detta vill vi uppnå genom att, bland annat, investera i nya och ändamålsenliga boenden, bryta ofrivillig ensamhet och öka möjligheterna till valfrihet inom äldreomsorgen.

När det gäller den politiska turbulensen, maktskiftet. Vad ska ni göra för att detta inte ska ske igen?

– Vi går naturligtvis till val på att Moderaterna tillsammans med Alliansen skall få egen majoritet. Det är dock osäkert om något av de traditionella blocken uppnår egen majoritet. Enligt vår uppfattning är det mycket viktigt för kommunens utveckling att det finns en stabil politisk majoritet som ger möjlighet att fatta de nödvändiga beslut som krävs för att utveckla vår kommun. Vi Moderater kommer aktivt att verka för att det bildas ett majoritetsstyre i kommunen som ges möjlighet att agera långsiktigt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Jämtland

Mer i ämnet