Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Ingela Gillberg, primärvårdschef i Östersund och delaktig i regionens vaccinationsgrupp, glädjs över att så många vill hjälpa regionen att genomföra vaccinationer mot coronaviruset. Hör henne berätta mer i klippet. Foto: TT/SVT

Många sökande när region Jämtland Härjedalen vill ha hjälp att vaccinera

Uppdaterad
Publicerad

Flera regioner är nu i behov av extra personal för att klara den stora vaccineringen mot covid-19 som är planerad att börja senare i vinter. Region Jämtland Härjedalen har valt att lösa problemet genom att lägga ut en rekryteringsannons. Intresset har varit stort: Inom loppet av några veckor har man redan fått 550 intresseanmälningar.

– Det är en glädjande överraskning att det kommit så många ansökningar. Det märks att det är många i länet som vill hjälpa till för att få ett slut på pandemin, säger Ingela Gillberg, primärvårdschef i Östersund och delaktig i regionens vaccinationsgrupp. 

Olika kompetenser behövs

Regionen behöver olika typer av hjälp. Det handlar dels om legitimerade sjuksköterskor och läkare då dessa är de enda som får ge vaccinsprutor, men också om annan slags personal som ska sköta praktiska saker runt omkring vaccinationerna, till exempel dörrvakter.

Trots att regionen nu får extra hjälp så kommer vaccinationerna att bli en utmaning.

– Det är ett enormt organisatoriskt arbete och vi måste se till att vi inte har för många som ska vaccinera sig samtidigt på en och samma plats, säger Gillberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet