Foto: SVT Design

Nationella insatsstyrkan gjorde tillslag i Strömsund

Uppdaterad
Publicerad
Tre personer har gripits och anhållits misstänkta för förberedelse till terroristbrott. Nationella insatsstyrkan har gjort ett tillslag i Strömsund i Jämtland enligt uppgifter till SVT Nyheter Jämtland.

Ingripanden gjordes på måndagsmorgonen i norra Sverige och i Stockholmsområdet. Insatsen i Strömsund skedde vid vid 10-tiden på förmiddagen av både uniformerad polis och Nationella insatsstyrkan, samt civila poliser.

Minst två uniformerade poliser var på platsen tillsammans med 4-5 civilklädda poliser. Dessutom syntes en civil polisbil och en buss tillhörande polismyndigheten i Stockholm, Nationella insatsstyrkan.

Boende på platsen berättar att poliser rörde sig runt ett antal bilar på platsen och att någon form av insats skett.

Polisen på orten ska vara vaksam

Flera andra källor med insyn berättar för SVT Nyheter Jämtland att det varit ovanligt många poliser, både civila och uniformerade som har rört sig i samhället under morgonen.

Enligt uppgifter har Säpo sedan en tid tillbaka begärt att både Strömsunds kommun och polisen på orten ska vara vaksamma. Det finns ett samarbete myndigheterna emellan.

Säpo vill inte bekräfta eller dementera uppgifterna till SVT, utan uppger bara att ett tillslag skett i norra Sverige.

Enligt uppgifter till TT är samtliga tre anhållna misstänkta uzbeker. Minst en av dem ska ha haft kontakt med Rakhmat Akilov, som erkänt lastbilsattacken på Drottninggatan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Terrorgripna

Mer i ämnet