Daniel Kindberg och Hans Carlsson Foto: SVT

Östersunds kommun polisanmäler Daniel Kindberg

Publicerad

Östersunds kommun ska polisanmäla det kommunala bostadsbolaget Östersundshems tidigare vd Daniel Kindberg och tidigare vice vd:n Hans Carlsson. Beslutet fattades idag när Rådhus AB hade möte. Rådhus AB är moderbolag till kommunens bolag, bland annat Östersundshem.

Kommunalrådet Bosse Svensson (C) säger i en kommentar att avsikten med anmälan är att säkra en bred rättslig prövning av de omständigheter som kommit fram i kommunens utredningar om det som hänt i Östersundshem och som inte hanteras i den pågående rättsprocessen.

– Vi strävar efter att göra allt för att kunna få tillbaka de pengar som vi anser att skattebetalarna förlorat, säger han.

I ett pressmedelande skriver kommunen att polisanmälan gäller två delar. Dels omständigheterna runt de konsultkontrakt med en leverantör som de anmälda kan ha haft samtidigt som de gjorde omfattande affärer med leverantören å Östersundshems vägnar. Dels omständigheterna runt den markaffär som Östersundshem gjorde med Fältjägaren och de konsekvenser den kom att få ekonomiskt för bolaget, och hur dessa konsekvenser hanterades inne i bolaget.

Daniel Kindberg om polisanmälan: ”Jag tager mig för pannan!”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mutbrottsmisstankar mot Daniel Kindberg

Mer i ämnet