Personalkostnaderna i Region Jämtland Härjedalen ska minskas med 90 miljoner kronor, enligt hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Tom Silverklo (C). Foto: SVT

Region Jämtland Härjedalen tog beslut om stort sparpaket – 90 miljoner ska sparas under 2020

Publicerad

På onsdagen beslöt regionens hälso och sjukvårdsnämnd att säga ja till regiondirektörens sparpaket. Personalkostnaderna inom regionen ska minska med 90 miljoner under 2020.

Det innebär att 160 till 180 tjänster ska bort.

– Det går inte att utesluta varsel men det finns också bland annat vakanta tjänster och naturlig avgång att ta hänsyn till. Nu ska hälso- och sjukvårdsdirektören tillsammans med områdeschefer och enhetschefer ta fram förslag på hur det ska verkställas, säger hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Tom Silverklo (C) i ett pressmeddelande.

Man beslöt även att skärpa behovskraven inför varje nyanställning, och att utredningen om framtiden för närvårdsavdelningen i Strömsund ska fortsätta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.