Regionrådet lättad efter beskedet från Shekarabi

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen släpper alla planer på ett Stornorrland. Det meddelade civilminister Ardalan Shekarabi i eftermiddag. Ett besked som Stornorrland-förespråkaren och regionrådet Ann-Marie Johansson(S) i Jämtland Härjedalen trots allt är nöjd med.

Regeringen släpper alla planer på ett Stornorrland. Det meddelade civilminister Ardalan Shekarabi i eftermiddag.

Det har varit många turer kring storregionreformen senaste veckan. Regionråd Ann-Marie Johansson (S) som varit för ett Stornorrland är ändå lättad efter dagens besked.

Sveriges nya storregioner

– Det betyder ju att vi kan fortsätta att jobba med samverkan med de andra regionerna i norr, så på det viset har det ju blivit ett något bättre läge än när vi skulle stå alldeles ensam, säger hon.

Kritisk mot C

Ann-Marie Johansson och socialdemokraterna i länet har i debatten om Stornorrland menat att en stor region är enda lösningen för landstingen och regionerna i norr. Genom en gemensam skulle förutsättningarna för bland annat vården bli bättre var socialdemokraternas ingång i frågan om ett Stornorrland.

Därför är regionråd Ann-Marie Johansson nu kritisk mot Centerpartiet och deras agerande i förhandlingarna.

– Det betyder ju också att Centerpartiet ställt den landsända som har dom största utmaningarna utanför en regionbildning.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sveriges nya storregioner

Mer i ämnet