Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Karin Vasara och Marja Susanne Hætta var två av flera samiska företagare som deltog under näringsevenemanget Sapmi visar i Östersund. I klippet får du höra mer från dem. Foto: April Caarph/SVT

Nu har näringslivseventet Sápmi visar dragit igång: ”Syns vi inte så finns vi inte”

Uppdaterad
Publicerad

Från och med torsdag till och med lördag kommer näringslivsevenemanget Sápmi visar äga rum på Stortorget i centrala Östersund. Under dessa dagar kommer flera aktiviteter äga rum i form utställningar, försäljningar, filmvisningar och föreläsningar med fokus på samiska företagare.

Sápmi visar är en del av ett treårigt projekt som bedrivits inom kompetensutveckling för samiska företagare. Anledningen till att man startat projekt är att man vill samla företagare från hela Sápmi med en förhoppning att skapa ett nätverk.

– Detta är alltså avslutningen på projektet där vi vill påvisa mångfalden av det samiska företagandet, säger Ingela Nilsson, näringslivschef inom samiska näringar vid Sametinget.

En av de företagare som tagit sig till Östersund enda från Kiruna är Karin Vasara.

– Det är jätteviktigt att vi syns, för syns vi inte så finns vi inte, säger hon.

I klippet får du möta båda företagare och besökare som var på plats under eventets första dag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.