Live

Senaste nytt om valet 2022 i Jämtlands län

Här rapporterar vi om den senaste händelseutvecklingen kring valet i Jämtland.

Här rapporterar vi om den senaste händelseutvecklingen kring valet i Jämtland.

Senaste nytt om valet 2022 i Jämtlands län

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Det är stora skillnader mellan valdeltagandet i länets olika valdistrikt. Var någonstans var valdeltagandet högst – och var var det lägst? Se grafiken, och hör vår reporter berätta, i klippet.

Vi avslutar nu den här direktrapporteringen om valet. Men rapporteringen om vad som sker nu när vi har ett valresultat fortsätter naturligtvis. Fortsätt följa oss på vår sajt och i vår app för det senaste!

m • Det står inte någonstans om Härjedalspartiet. Är dom inte att räkna med ? Kanske dom är bortsorterade ? Kanske ryktena är sanna att dom inte får komma till tals i medierna ?

Hej! I vår rapportering inför valet har vi naturligtvis pratat med alla partier som suttit i kommunfullmäktige i Härjedalen, inklusive Härjedalspartiet. Då handlade det om partiernas syn på expansionen i kommunen.
Vi har såklart inte gjort det sista på politiken i länet och kommer att följa upp hur de nya styrena kommer att se ut i kommunerna och vilka frågor som blir viktiga. Då kan det finnas anledning att prata med Härjedalspartiet igen.

Såhär ser den nya mandatfördelningen i Härjedalen ut efter valet:

Källa: Valmyndigheten

I Härjedalen har både Liberalerna, Moderaterna, Sverigedemokraterna och Vox Humana tagit nya mandat efter valet. Nu påbörjas diskussioner mellan partierna för att se vilka som kommer att ta över styret i kommunen.

I Bergs kommun gick Moderaterna fram starkt efter valet och ser ut att få två nya mandat. Det nystartade Nya Bergspartiet lyckades även de knipa ett mandat i kommunen. Centerpartiet tappar även i denna kommun.

Såhär kan den nya mandatfördelningen komma att se ut i Bergs kommun.