Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Annsi Algotsson, Nya Bergspartiet, är nöjd över valresultatet – ”Nu får vi ha full fokus framåt och jobba för att få fler röster nästa val” säger hon. Foto: SVT

Nya Bergspartiet fick ett mandat i kommunvalet

Uppdaterad
Publicerad
Val 2022Valresultat

Nya Bergspartiet fick 3,5 procent av rösterna i Bergs kommunval. Därmed har det nystartade lokala partiet 1 mandat. Det visar det preliminära valresultatet.

– Vi är väldigt nöjda med tanke på att vi inte funnits så länge, säger Annsi Algotsson.

Det var i våras som det nystartade partiet skickade in sin valförklaring.

– Vi tycker att en mängd frågor är viktiga men personalfrågor inom kommunen är något vi lyfter fram, säger Annsi Algotsson som är engagerad i partiet.

*Det oredovisade distriktet är ett så kallat uppsamlingsdistrikt där bland annat utlandsröster och sena förtidsröster räknas. Foto: SVT Design

I Bergs kommun tappade Centerpartiet rejält medan Moderaterna ökade. En anledning till Moderaternas lyft kan vara deras tydliga ställningstagande mot vindkraft.

Just vindkraftsfrågan tror Algotsson även bidrog till att flera röstade på Nya Bergspartiet. Även dom är tydligt emot mera vindkraft i kommunen.

– Vi levererar tillräckligt med energi som det är i dag, säger hon och pekar bland annat på att kommunen har vattenkraft.

I videon ovan hör du mer om vad Nya Bergspartiet vill och vilka partier de kan tänkas samarbeta med.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Följ dina lokala nyheter om valet i Jämtlands län

Mer i ämnet