Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Starka reaktioner efter SVT:s granskning av äldreomsorgen

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare i veckan rapporterade SVT Jämtland om att sjukskrivningarna inom äldreomsorgen i Härjedalens kommun ökat på grund av det nya omstridda schemat som införts. Nyheten har engagerat många människor som hört av sig och kommenterat den i sociala medier.

”Arbetssituationen verkar helt omänsklig. Frustrationen över att inte kunna få den tid man behöver för att göra ett bra jobb tär på kropp och själ”, skriver en person.

”Det är rent skamligt hur de gamla och sjuka blir behandlade, de som varit med och byggt upp vårt land och alla ska väl ha rätt att behandlas med värdighet och tillmötesgående? Stackars gamla och stackars vårdpersonal, hur ska de orka?”, skriver en annan.

Äldreomsorgen i Härjedalen

Socialchefen ska praktisera i verksamheten

I måndags skickade Härjedalens kommun ut ett pressmeddelande om att socialchef Anda Embretzen kommer att praktisera på äldreomsorgen. Det handlar då om en dag i veckan under fyra veckor, med start i slutet av januari. Flera som kommenterat nyheten i sociala medier ställer sig positiva till initiativet.

”Bra initiativ. All heder till dig Anda”, skriver en person.

”Det borde alla chefer göra – inom sina ansvarsområden. Det är nog först då som det står klart för dem hur illa ställt det är”, skriver en annan.

Samtidigt är det flera som är mer skeptiskt inställda.

”Hur ska man kunna göra en bedömning på en dag? Man behöver vara med en längre tid för att kunna göra en rättvis bedömning. Varför finns det ingen tilltro till alla som jobbar, tror ni verkligen att vi ljuger eller hittar på?”, skriver en person.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Äldreomsorgen i Härjedalen

Mer i ämnet