Starka reaktioner på beslutet

Uppdaterad
Publicerad

Mral Kechechien från Syrien har både bostad och jobb – som läkare i Kall i Åre kommun. Ändå ska hon utvisas till Armenien. Efter SVT Jämtlands inslag i går fylldes vår Facebooksida med upprörda kommentarer.

”Dumt att göra sig av med en läkare som verkligen behövs ute på landsbygden”, tycker många.

Regiondirektören Björn Eriksson kan inte kommentera det enskilda fallet men menar att den kompetens Mral har är viktig i glesbygden.

Läkaren Mral Kechechians kamp

– Sådana som hon har, förutom sin medicinska kunskap, även den kulturella kunskapen och språkkunskaperna och det är mycket viktigt, säger regiondirektören Björn Eriksson.

Regionen menar att de hela tiden jobbar med att ta vara på den kompetens som de asylsökande har och Björn Eriksson har själv tagit upp Mral som ett gott exempel på ett regionfullmäktigemöte.

– Vi är tyvärr vana vid att tappa kompetens i vårt län. Sedan kan vi inte ha någon åsikt om hur någon annan myndighet bedömer ärendet, säger Björn Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Läkaren Mral Kechechians kamp

Mer i ämnet