– Det är många som fått sin resor till utlandet inställda som vill komma hit istället, säger Maria Persson platschef STF Storulvån fjällstation. Foto: SVT

STF:s stugor hålls öppna – och bokningarna ökar trots coronaoro

Uppdaterad
Publicerad

Svenska turistföreningen, STF, håller fjällstugor och fjällstationer öppet som vanligt. På andra sidan gränsen har den norska motsvarigheten stängt ner alla anläggningar och avråder från fjällturer.

– Det finns inga direktiv på att vi ska stänga  så vi  bedriver vår verksamhet som vanligt, säger Maria Persson platschef STF Storulvån fjällstation.

STF:s hållning grundar sig på Folkhälsomyndighetens råd och organisationen går ut med råd till anställda och gäster om hur man ska ska förhålla sig till smittorisker. På andra sidan gränsen har den norska turistföreningen DNT stängt alla sina hytter och anläggningar fram till 1 maj och avråder från långturer på fjället, säkrum och nödutrymmen verkar dock vara öppna.

Coronaviruset i Jämtlands län

Ökat fokus på hygien

– Hygien och städrutiner har vi bland annat förstärkt och vi följer hela tiden Folkhälsomyndighetens och UDs rekommendationer, säger Maria Persson.

Bokningarna ökar

Stängda gränser och coronapandemi har snarare ökat intresset för STF:s anläggningar i fjällen.

– Det är många som fått sin resor till utlandet inställda som vill komma hit istället, säger Maria.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet