Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Sporthall, bad och bibliotek. Det är tre exempel på sådant som Strömsundsborna inte längre kan ta del av. Foto: Björn B Schäfer/SVT

Strömsund har gått längst för att stoppa viruset

Uppdaterad
Publicerad

Kommunerna skärper sitt arbete mot coronasmittan. Längst i Jämtlands län har Strömsund gått. Där har samtliga kommunala anläggningar stängts för allmänheten.

I Strömsunds kommun finns ännu inget konstaterat fall av covid-19. Ändå har till exempel badhuset, biblioteket och idrottsanläggningarna stängts ned. Detta för att hindra smittspridningen.

För att dessutom stötta det lokala handelslivet har torgförsäljning av försäljare som kommer utifrån stoppats.

I framför allt Stockholm har det visat sig att nyanlända är en utsatt grupp. En orsak till det tros vara att de inte nåtts av information på ett språk de förstår.

I Strömsund finns en stor grupp nyanlända. Är de informerade om coronakrisen?

– Det är helt klart svårt att nå grupper som kanske varken kan svenska eller engelska. Men vi har också ute information på arabiska. Att vi stängt ned så många offentliga inrättningar bidrar ju också på sitt sätt till att de bör reagera och förhoppningsvis ta reda på vad som händer, säger kommunalrådet Susanne Hansson (S).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet