Svedjegården i Ytterhogdal får kvalitetspris Foto: Härjedalens kommun

Svedjegården i Ytterhogdal får kvalitetspris

Uppdaterad
Publicerad

Socialutskottet i Härjedalens kommun har beslutat att det särskilda boendet Svedjegården i Ytterhogdal ska få årets kvalietspris.

– Jag är glad att Svedjegården uppmärksammas för det utvecklingsarbete de gjort, där chefer och medarbetare jobbat med brukarnas bästa i fokus, säger Anda Embretzén som är  kommunens socialchef.

I motiveringen står det:

”Svedjegården har under de senaste åren jobbat strukturerat och metodiskt för att hitta tillbaka till teamkänslan och på så sätt glädjen i arbetet som gör att brukaren får en bättre omvårdnad.”

Irriterat för två år sedan

För snart två år sedan var stämningen något irriterad på Svedjegården, man hade fått ett nytt schema som innebar jobb varannan helg och man kände sig utanför beslutsprocessen.

– Schemat är kvar men vi har en chef som låter oss anställda vara med och påverka både i stort och smått så nu är stämningen en helt annan, chefen är verkligen lyhörd, säger undersköterskan Caritha Forslund som tillsammans med sina arbetskamrater gläds över utmärkelsen.

Priset är en penningsumma motsvarande prisbasbeloppet som i år är 47 600 kronor.

– Det blir en uppmuntran till de boende och personalen, säger Anders Häggkvist (C) som är ordförande i socialutskottet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.