Familjerådgivaren Sara Grönlund ger tre dejtingtips. Foto: Bertil Ericson/TT/SVT

Tre tips på hur man kan dejta i pandemitider

Publicerad

Att inte kunna ha ett socialt liv kan få konsekvenser. Enligt familjerådgivaren Sara Grönlund behöver människor ha kontakt med varandra, men pandemin har hindrat många singlar från att träffa andra. Hör familjerådgivarens tre tips på hur man ska göra om man vill dejta i pandemitider.

Coronapandemin har pågått i mer än ett år och familjerådgivaren Sara Grönlund ger tips på hur man kan motverka ensamheten och bli mer aktiv i dejtinglivet. Ett av tipsen är att ta eget ansvar och beslut.

– Samvaro med andra är väldigt lugnande och vi behöver kontakt med andra. Känner man att social isolering blir en för skarp linje och att man behöver träffa andra live, så tycker jag man ska fatta ett sådant beslut utifrån sin egen hälsa och psykiska mående, säger Sara Grönlund, familjerådgivare på Östersunds kommun.

Hör mer om tipsen i klippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.