Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
18 anställda smittade i Bergs kommun

Utbredd smittspridning på äldreboende i Bergs kommun

Uppdaterad
Publicerad
Resultatet av en provtagning som ett äldreboende i Bergs kommun deltagit i visar på en utbredd smittspridning bland personalen. Det skriver kommunen i ett pressmeddelande på fredagen.

– Det är ett oerhört nedslående resultat. Dessutom är det oroande att så många som inte har symtom ändå bär på det här viruset, säger Katrin Wiking, medicinskt ansvarig sjuksköterska, i pressmeddelandet.

40 procent testades positivt

Totalt har 18 av 45 personer visat sig vara smittade av covid-19. Det är alltså hela 40 procent som testats positivt. Många av dem ska enligt kommunen ha varit  helt symtomfria vid det tillfälle som provet togs. Några har börjat tillfriskna och hittills har tre personer friskförklarats och är åter på jobbet.

Fokus på att säkra bemanningen

Just nu ligger kommunens fokus på att säkra bemanningen på det berörda boendet. Dessutom ska en hygiensköterska från Region Jämtland Härjedalen besöka boendet och ge extra utbildning i vårdhygieniska riktlinjer och om hur man ska använda skyddsutrustningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet