Vänsterpartiet vill införa 6-timmars arbetsdag

Uppdaterad
Publicerad

Vänsterpartiet i Krokom vill ha kortare arbetsdagar och fri kulturskola. Det svarar partiet i en enkät som SVT gjort med alla partier som ställer upp i kommunvalet.

Så här säger partiets företrädare Jörgen Blom om nattkameror hos äldre med hemtjänst:

– Det får inte ske på bekostnad av av trygghet och säkerhet. De kan inte ersätta fungerande nattpatrull som snabbt kan vara på plats.

Val 2018 Jämtland

Hur tänker ni kring äldreboenden?

– Krokoms kommun behöver fler äldreboenden. De ska finnas i din bygd, nära till närstående och service. Vi menar att Nälden är rätt placeringsort utifrån medborgarnas behov. Boendet ska drivas i kommunal regi – inte av gynna vårdbolagens vinstintressen.

Hur tänker ni kring badhus, ridskolan i Ås och skolan i Nälden?

– Krokoms badhus ska ersättas. En lämplig placering är vid Kvarnbackaskolan . Ridhuset i Ås kommunen bör se till att det renoveras. Näldenskolan behöver behöver inte bara upprustas, den behöver till stora delar ersättas med en skolbyggnad som  är långsiktigt hållbar. Lägger även till sporthallen i Änge som behöver komma till stånd.

Hur ska ni klara servicen i hela kommunen?

– Utnyttja utvecklade och decentraliserade kommunala verksamheter till  servicekontor i bland annat i Änge och Föllinge. Närheten till bra infrastruktur som vägar, tåg och flyg gör Krokom till en viktig utvecklingsort som kan växa rejält med Vänsterpartiets visioner. Det skulle gynna hela kommunen med ökad inflyttning, arbetsplatser inom rimligt avstånd och ett intresse från näringslivet att välja vår kommun som etableringsort.  Det ger en långsiktig och hållbar ekonomi som som gynnar våra medborgare.

Hur tänker ni kring utveckling och ekonomi?

– Vi behöver bygga bostäder för alla – inte för bara några få. Vi behöver bygga bostäder i Krokom, Änge, Nälden, Dvärsätt och Föllinge. Fler invånare kommer att stärka ekonomin. Vi vill också införa 6-timmars arbetsdag med bibehållen lön, fri kulturskola och källsortering för miljöns och klimatets skull.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Jämtland

Mer i ämnet