Kristdemokraterna vill utreda badhuset

Uppdaterad
Publicerad

Kristdemokraterna i Krokom är positiva till nattkameror inom hemtjänsten. De svarar de i en enkät som SVT gjort med alla partier som ställer upp i kommunvalet.

Vad anser ni om nattkameror hos äldre?

– KD är positiv till nattkameror inom hemtjänsten. Det är bra att använda tekniska lösningar där det är möjligt.  Det är inget som tvingas på hemtjänstmottagarna utan man väljer själv om  man vill ha det, svarar partiets företrädare Lena Persson.

Val 2018 Jämtland

Hur tänker ni kring äldreboenden?

– Både skolan och äldreomsorgen är viktig, och att det byggs trygghetsboende i kommunen. KD är positiva till privat ägande av äldreboenden.

Hur tänker ni kring badhus, ridhuset i Ås och skolan i Nälden?

– Innan man bygger nytt ska man utreda om det inte går att renovera det gamla badhuset. Renovera för 25 miljoner mot att bygga nytt för 50 miljoner är lite skillnad. Skolan i Nälden måste renoveras till rimlig nivå.Man också gå in och stödja ridhuset i Ås

Hur ska ni klara service i hela kommunen och ekonomin?

– Hur få in pengar? Det är en svår fråga. Med ökad inflyttning ökar förhoppningsvis skatteunderlaget, även om inflyttningen kräver investeringar i bostadsområden och va. Effektiva lösningar och nytänkande måste lyftas. Samverkan där så är möjligt. Skola och äldreomsorgen är viktig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Jämtland

Mer i ämnet