Sverigedemokraterna vill ta bort avgifter för äldre

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraternas Ronny Karlsson tycker inte att äldre ska behöva betala för till exempel städning och larm. Det svarar han i en enkät som SVT gjort med alla partier som ställt upp i kommunvalet

Vill ni ha nattkamera hos äldre med hemtjänst?

– Vi tycker det är bra med kamera hos de äldre som vill ha det. Det ska få bedöma själva.

Val 2018 Jämtland

Hur ser ni på äldreboenden?

– Bra att det byggs boenden. Det spelar ingen roll vem som driver boendet – privat eller kommunen. Huvudsaken att man lever upp till kraven.

Vi vill ta bort egenavgiften för äldre. Avgifter för till exempel städning och larm ska man inte behöva betala för.

Hur tänker ni kring badhus, ridhuset i Ås och skolan i Nälden?

– Det är oerhört dyrt att bygga ett badhus. Om vi ska göra det så bör det bara vara ett badhus. Blir dte för trångt i skolan i Nälden så ska den byggas om. Föreningen som driver Ås ridhus kan ansöka om mer bidrag. Ridsporten är lika viktig som ishockey och fotboll.

Planer för utveckling och ekonomi?

– Kommunen måste få fler i arbete. Det ska vara riktiga jobb, jobb som inte är skattesubventionerade. Billigare tomtpriser ska locka fler invånare och det ger fler skattebetalare. Fastighetsskatten för kraftverk ska gå till kommunen – inte till staten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Jämtland

Mer i ämnet