Elva personer vårdas idag för covid-19 på Östersunds sjukhus Foto: Fredrik Lundmark, SVT

Ytterligare 65 coronasmittade i länet

Uppdaterad
Publicerad

Sedan igår har 65 nya fall av coronasmitta konstaterats i länet. Det visar Region Jämtland Härjedalens senaste rapport.

Just nu vårdas elva personer för covid-19 på sjukhus varav två ligger på intensivvårdsavdelningen. Enligt regionens statistik har totalt 5 775 fall av coronasmitta konstaterats i länet under pandemin.

Under vecka 2-3 har 220 nya fall av smittan konstaterats i Östersunds kommun, vilket är det högsta antalet i länet. Även i Strömsund har man sett en större smittspridning under samma period, där har 74 nya fall konstaterats. Lägst antal nya fall under de gånga veckorna har det varit i Ragunda kommun, där sju personer bekräftats smittade.
 

Regionen har dock endast statistik vad gäller människor som testat sig för viruset och mörkertalet kan vara högre. För att få en så tydlig bild som möjligt uppmanar regionen alla med symptom att testa sig. I klippet nedan berättar biträdande smittskyddsläkare Annika Ersson mer:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Annika Ersson, biträdande smittskyddsläkare på Region Jämtland Härjedalen, märker av en trend där allt färre länsbor testar sig för Covid-19. Hör henne berätta hur smittspårningen påverkas i klippet. Foto: SVT

Antal bekräftade fall av coronasmitta vecka 2-3

Visa

Åre: 30

Berg: 24

Bräcke: 34

Härjedalen: 17

Östersund: 220

Krokom: 49

Ragunda: 7

Strömsund: 74

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet