Genrebild Foto: Erlend Aas/TT

Åkeri tvingas betala 200 000 kronor i straffavgift

Publicerad

Transportsstyrelsen tar till maximal tillåten sanktionsavgift för ett åkeri i Jönköpings kommun. Orsaken är att kör- och vilotiderna inte efterlevts.

Sanktionsavgiften för överträdelse av kör- och vilotiderna får maximalt uppgå till 200 000 kronor för en näringsidkare, och Jönköpingsbolaget ska nu betala det högsta beloppet.

Transportstyrelsen genomförde kontroll av hur åkeriet hade hanterat kör- och vilotiderna under perioden oktober till och med november förra året. Vid flertalet tillfällen har körtiderna varit för långa, samt att vilotiderna inte följt regelverket.

Företaget fick i mitten av juni veta att Transportstyrelsen planerade att påföra en sanktionsavgift för bristerna och hade en möjlighet att yttra sig om det. Men något svar har inte kommit in till myndigheten som nu har beslutat om en sanktionsavgift på 200 000 kronor för Jönköpingsbolaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.