Arkivbild. Foto: SVT

Anklagad städchef kommer inte vara arbetsledare längre

Uppdaterad
Publicerad

SVT har tidigare berättat om anklagelserna mot mellanchefen. Flera före detta anställda vittnade om att chefen betalat deras löner direkt i handen och att de misstänker att delar av lönerna försvunnit.

– Jag tror han gav mig halva lönen och tog halva själv, sa Murad, en av de drabbade städarna, till SVT.

Städchef misstänks för lönefiffel

SVT lyckades komma runt banksekretessen och belägga att företaget betalat Murads lön till ett konto som tillhör en anhörig till mellanchefen.

Startade internutredning

Den svenska ledningen för L&T har uppgett att de inte känt till att det här pågått och företaget startade en internutredning efter SVT:s avslöjande.

Nu meddelar L&T att mellanchefen inte kommer vara arbetsledare längre, vilket även varit ett krav från fackföreningen Fastighetsanställdas förbund.

– Beslutet fattades i torsdags morse, säger Pontus Monthan.

Den före detta mellanchefen kommer i nuläget arbeta kvar som städare på företaget, men han har flyttats från arbetsplatsen där han tidigare varit chef.

Almega inblandande

Enligt Pontus Monthan har mellanchefen uppgett för L&T att Murad själv ville att lönen skulle betalas in på kontot som tillhörde chefens anhörig, men detta är något som Murad förnekar för SVT.

Internutredningen pågår fortfarande och arbetsgivarorganisationen Almega är nu inblandad.

– De ska som extern part se över våra rutiner, säger Pontus Monthan.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Städchef misstänks för lönefiffel

Mer i ämnet