Jönköping behöver bli mer attraktivt för båtlivet tycker de avhoppade moderaterna. Foto: SVT

Avhoppade moderater vill förbättra båtlivet i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Fyra toppmoderater som under våren valt att lämna partiet skriver nu i en gemensam motion att de vill att Jönköping påbörjar arbetet med att göra kommunen mer attraktiv för båtlivet. De vill bland annat att fler bryggor byggs längs Vättern.

Det är de före detta moderaterna Carin Berggren, Anne Marie Grennhag, Ola Helt och Anders Jörgensson som skrivit motionen gemensamt. De vill göra Jönköpings kommun mer attraktiv genom att ha hamnar och bryggor som inbjuder till besök.

LÄS MER: Toppmoderater lämnar efter bråk

Moderater hoppar av i Jönköping

Bättre faciliteter

De vill att kommunen snarast påbörjar arbetet med att förbättra båtlivet genom att rusta upp de hamnar som finns bland annat med faciliteter som toaletter, duschar, bränslepumpar och möjlighet att tömma avlopp på ett miljövänligt sätt. I motionen står också att de avhoppade politikerna vill ha fler bryggor längs Vättern där man ska kunna angöra båtar och besöka sevärdheter.

Förlaget är således att en strategi för upprustningen tas fram senast sista mars 2018.

De fyra politikerna är sedan de lämnade partiet nu så kallade politiska vildar i fullmäktige.

LÄS MER: Lågt vatten sätter stopp för båtar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Moderater hoppar av i Jönköping

Mer i ämnet