Det blir ingen rättslig tvist i Arbetsdomstolen om den avskedade musikern på Spira. Foto: SVT/Fredrik Sandberg/TT

Avskedad musiker får närmare en miljon

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen rättslig tvist i Arbetsdomstolen om den avskedade musikern på Spira. Parterna, Region Jönköpings län och fackförbundet Symf, har istället landat i en förlikning.

Tvisten om den avskedade musikern på Spira var planerad att prövas i Arbetsdomstolen i mitten av oktober, men i fredags enades parterna i en överenskommelse.

Den innebär att musikerns anställning upphör mot att Region Jönköpings län betalar 975 000 kronor. Det skriver Symf, Sveriges Yrkesmusikerförbund.

Region Jönköpings län och fackförbundet har också kommit överens om en plan för att få en bra arbetsmiljö. Regionen kommer stå för en del av Symfs kostnader i processen.

– Sammantaget betyder överenskommelsen att vi har goda förutsättningar att arbeta med arbetsmiljön och att vi får en bra grund för ett konstruktivt samarbete fortsättningsvis, vilket är mycket positivt, säger Joakim Silva, HR-direktör Region Jönköpings län.

Joakim Silva är HR-direktör på Region Jönköpings län. Foto: SVT/Linda Mathillas

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.