En politisk majoritet säger nu nej till en fotbollsarena på Jordbrovallen. Foto: SVT

Beslutet om en arena på Jordbrovallen rivs upp

Uppdaterad
Publicerad

Samtliga politiska partier utom Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna har idag gjort en överenskommelse om att riva upp beslutat att bygga en fotbollsarena på Jordbrovallen i Jönköping.

Det pågående arbetet med att bygga en fotbollsplan på Jordbrovallen i Jönköping avslutas med omedelbar verkan. Det har en rad politiska partier i Jönköping nu beslutat. Istället vänder man nu blickarna mot Stadsparksvallen och Elmia.

Kommunstyrelsens ordförande Ann-Marie Nilsson (C) kallade tillsammans med M, MP, V, L och S till presskonferens på fredagen. Beskedet hon gav var att man nu, med en bred politisk majoritet är eniga om att det beslut som fattats i kommunfullmäktige om en ny fotbollsarena på Jordbrovallen rivs upp. Hittills har utredningen och projekteringen av Jordbrovallen kostat 23 miljoner kronor.

Arenabygget i Jönköping

– Vi ska nu istället ge i uppdrag till kommunstyrelsen och andra nämnder att titta på två andra förslag. Nämligen Stadsparksvallen och Elmiaområdet, säger Ann-Marie Nilsson (C)

Vi vill nu försäkra oss om att vi får en bred politisk majoritet så att vi kan få fram ett förslag som är hållbart för framtiden.

Nu är planen att ett förslag ska redovisas till kommunfullmäktige i februari 2019.

Sturesson kritisk

Två partier var inte  med i överenskommelsen, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna. KD har ju varit mycket kritisk till Jordbroalternativet som skulle kosta drygt 500 miljoner kronor. Istället har man föreslagit en upprustning av Stadsparksvallen.

Foto: svt

– Beslutet om en ny fotbollsarena var orimligt och oansvarigt. Därför välkomnar vi att sju av fullmäktiges partier har kunnat enas om att riva upp beslutet, säger Andreas Sturesson (KD) i ett pressmeddelande och fortsätter.

– Däremot är vi djupt kritiska till att överenskommelsen inte ger något tydligt besked om hur frågan ska lösas, den ger oss bara nya utredningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arenabygget i Jönköping

Mer i ämnet