En ung man hittades död i samband med en brand i Tranås i förra veckan. Fyra män sitter häktade misstänkta för mord och mordbrand. Foto: Jan G Franzén

Död man kan ha knivhuggits före dödsbranden i Tranås

Uppdaterad
Publicerad

Den unge man som hittades död efter en lägenhetsbrand i Tranås i förra veckan, kan ha knivhuggits före branden, enligt uppgifter till Tranås tidning.

Det var tidigt på morgonen den 24 oktober som räddningstjänsten larmades till lägenhetsbranden på en adress i Tranås. Rökdykare påträffade en svårt skadad ung man i lägenheten, men hans liv gick inte att rädda.

Fyra män sitter häktade misstänkta för mord och grov mordbrand. Tre av dem är från Tranås och en är hemmahörande i Jönköping.

Misstänkt mord Tranås

Kammaråklagare Heléne Thomasson vill inte kommentera tidningens uppgifter om att den döde mannen ska ha knivhuggits före branden.

Senast den 10 november ska åklagaren ha inkommit med ett åtal eller begärt förlängning av åtalstiden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Räddningstjänsten fick larmet om branden den 24 oktober. Se klipp ovan. Foto: Jan G Franzén

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord Tranås

Mer i ämnet