Drogade och utnyttjade kvinna – man åtalas

Uppdaterad
Publicerad

En man från södra delen av Jönköpings län åtalas vid Halmstad tingsrätt för bland annat grovt koppleri och grovt olaga hot. Enligt åtalet har kvinnan drogats och utnyttjats av flera män, som sedan den åtalade mannen tagit betalt av.

Den åtalade mannen greps i somras efter att i flera veckor kört runt på kvinnan och sålt henne till män. Ytterligare en man är misstänkt för samma brott. Enligt åtalet ska hon ha hotats med pistol vid flera tillfällen.

Den åtalade mannen, som är i 25-årsåldern, har fotograferat kvinnan och skapat ett konto på en sexsajt där han fått kontakt med sexköpare. Han har sedan kört henne till olika platser i Skåne, Halland, Göteborg och Jönköping där hon utnyttjats sexuellt vid minst 30 tillfällen.

Nekar till brott

Kvinnan ska ha varit beroende av droger som hon fått av gärningsmännen och haft skulder hon inte kunnat betala. Den åtalade mannen nekar till brott.

Polisen gör emellanåt riktade insatser för att komma åt sexhandeln i länet. När en sådan operation genomfördes i våras åkte elva män fast i Jönköping. I klippet nedan hör du polisen Marcus Anefur berätta hur sexhandeln går till i länet:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.