Förundersökningsledare Rickard Finndahl vid polisen berättar i klippet att de nu undersöker om det finns ett samband mellan några dumpade bensindunkar och kyrkbranden i Vättersnäs. Foto: SVT

Dumpade bensindunkar undersöks efter kyrkbranden

Uppdaterad
Publicerad

Polisen utreder nu om det kan finnas ett samband mellan flera dumpade bensindunkar, som upptäcktes på en gård utanför Huskvarna, och branden som totalförstörde Ansgariikyrkan i Vättersnäs i Jönköping natten till tisdag.

– Vi har tagit dunkarna i beslag för att undersöka dem, säger Rickard Finndahl, förundersökningsledare på polisen.

Hur många dunkar det handlar om vill Rickard Finndahl inte kommentera.

Brand Ansgarikyrkan Jönköping

Polisen fick tips om de dumpade bensindunkarna under gårdagen, något som P4 Jönköping var först med att berätta.

Undersöka möjlig koppling

Nu kommer dunkarna undersökas för att se om det kan finnas en koppling till kyrkbranden i Vättersnäs då Ansgariikyrkan totalförstördes. Förundersökningsledare Rickard Finndahl vill i nuläget inte kommentera om det finns misstankar om att kyrkbranden kan vara anlagd.

Under onsdagen har polisens tekniker och brandhundar jobbat på brandplatsen för att säkra eventuella spår som kan fastställa brandorsaken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brand Ansgarikyrkan Jönköping

Mer i ämnet