Efter homofobiska kommentaren: JIK anmäler Växjöspelare

Publicerad

Jönköpings innebandyklubb, JIK, har nu beslutat att anmäla den spelare i Växjö Vipers som under en match gav homofobiska kommentarer till en spelare i JIK.
– Förseelsen är så pass grov att vi inte kan låta den passera, säger JIK:s ordförande Dan Nordlöf till SVT

Det var i en match söndags som en spelare i Växjö Vipers gav en homofobisk kommentar till JIK-spelaren Otto Weidman.  Weidman tog mycket illa vid sig och hans klubb reagerade kraftigt.

Under måndagen träffades de båda spelarna och klubbledarna i de respektive klubbarna och talade ut om händelsen.

– Otto är tillfreds med den ursäkt han fick i samband med den träff vi hade och mötet var viktigt för framtida relationer, säger Dan Nordlöf, ordförande i JIK till SVT.

”Grov förseelse”

– Men nu har vi beslutat att anmäla eftersom vi anser att den förseelse som Växjöspelaren stod för är så pass grov att vi inte kan låta den passera. Kommentaren är en brott mot våra kärnvärden och efter att vi nu har fått klart för oss hur regelverket vad gäller denna typ av anmälningar fungerar, så har vi beslutat att anmäla spelaren till innebandyförbundets juridiska nämnd.

En utredning kring händelsen kommer nu att göras och Växjöspelaren kan komma att bestraffas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Innebandy homofobkommentar

Mer i ämnet