Foto: SVT/Johannes Tolf

De hoppas att namninsamling ska leda till kraftsamling på Råslätt

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ungdomsorganisationen Undergrounds bil förstörts av en mindre sprängladdning när den stod parkerad på Råslätt i Jönköping tidigare i veckan agerar nu styrelsen. De har startat en namninsamling för att påverka beslutsfattare, eftersom de anser att något måste göras omgående för att stävja oroligheterna.

– Vi står bakom det som Peter Magnusson har beskrivit sker här på Råslätt, om problem med öppen kriminalitet, säger styrelseledamoten David Karlsson.

Den senaste månaden har Råslättprofilen Peter Magnusson i SVT Nyheter Jönköping berättat om eskalerande problem med öppen kriminalitet i bostadsområdet, exempelvis narkotikaförsäljning. Han är övertygad om att hans utspel i media är orsaken till att föreningens bil vandaliserades i veckan när en mindre sprängladdning, troligen en banger enligt polisen, exploderade.

Vill ha bättre samarbete

David Karlsson och styrelsekollegorna i Underground säger att förhoppningen med namninsamlingen är ett mer tydligt samarbete mellan politiker, tjänstemän och polischefer för att få bukt med det uppfattade växande problemet med kriminalitet i området.

– Vi vill visa att det inte bara är Peter Magnusson som tycker detta, utan flera som bor här, säger Marcus Rullander.

I klippet ovan hör du Råslättborna tillika representanter för Underground berätta om hur de upplever den negativa utvecklingen i bostadsområdet. I klippet hör du även kommunalrådet Ilan De Bassos (S) svar på frågan om kommunen gör tillräckligt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.