De båda männen åtalas för sex bränder. Foto: TT / SVT

Fängelsestraff efter bränderna i Gislavedstrakten

Uppdaterad
Publicerad

De båda män som stått åtalade för flera bränder i Gislavedsområdet dömdes idag till fängelse. Båda männen döms till fängelse i över ett år.

Männen som är i 20-årsåldern åtalades för två mordbränder, tre fall av grov skadegörelse och ett fall av skadegörelse. Det handlar om en brand på en torvmosse, en brand i ett skogsområde, en byggnad tillhörande en fiskeklubb, ett hus som disponerades av en orienteringsklubb, en toalettbyggnad och ett fritidshus. De båda greps i samband med branden på torvmossen.

Döms för mordbrand

De båda misstänkta har hela tiden nekat till brotten och då rättegången avslutades släpptes de på fri fot av tingsrätten. Men då domen kom på tisdagen står det klart att de båda männen döms till fängelse.

Den ene mannen döms till fängelse i ett år och sex månader och den andre mannen till fängelse i ett år och tre månader. De döms för mordbrand mindre allvarligt brott, grov skadegörelse och skadegörelse.

Båda frikänns för mordbrand av normalgraden medan den ene, som får det kortare straffet även frikänns för grov skadegörelse.

Båda frikänns från att ha anlagt branden i ett fritidshus.

Se inslag om utredningen inför rättegången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.