Hör Mathias Bergendahl, vd och sheriff, berätta om vilka anpassningar High Chaparral gör inför nästa säsong. Foto: SVT

High Chaparral satsar för säsongen 2021 trots pågående pandemi

Uppdaterad
Publicerad

Trots coronapandemin var 2020 en bra säsong för High Chaparral. Och redan nu meddelar nöjesparken att man kommer ha öppet även nästa säsong.

Den 22 maj 2021 kommer vilda västernanläggningen i Gnosjö kommun åter öppna. Och rekryteringen av 350 säsongsarbetare har redan börjat.

High Chaparral var en av få liknande nöjesparker i landet som kunde hålla öppet under sommaren, och klarade därmed 73 procent av besöksantalet som de hade 2019 med totalt 117 000 besökare.

– Vi var lyhörda för vad som skedde och tog tidigt in hjälp, säger vd Mathias Bergendahl.

Olika scenarion

High Chaparral blev också en av vinnarna av Stora Turismpriset 2020. Anledningen var just omställningen under coronapandemin. Och att verksamheten blir fortsatt coronaanpassad nästa år, räknar Mathias Bergendahl med.

Mathias Bergendahl, vd och sheriff. Foto: SVT

– Vi har under hösten jobbat med planer för att dels sprida besökare ännu mer i parken, men även med att minska köbildning.

Hur säker är du på att ni kommer att öppna?

– Säker kan man inte vara på någonting i dessa tider. Vi måste jobba med olika scenarion och vara redo för fler olika händelser. Men vi har ett fokus och ett tydligt datum att jobba mot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.