Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Susan Badhaido tar emot kartonger med kläder som ska skickas till människor som är drabbade av jordbävningkatastrofen i Syrien och Turkiet. Foto: Ulrica Abrahamsson / SVT

Högt tryck på insamling av kläder till jordbävningsoffren

Uppdaterad
Publicerad

De tre syrisk-ortodoxa kyrkorna i Jönköping har under helgen gått samman för en insamling till behövande efter jordbävningskatastrofen i Turkiet och Syrien. Under lördagsförmiddagen blev det stundtals lite kaos vid lokalen när många ville lämna kläder och andra förnödenheter.

– Ni måste be dem berätta vad som finns i påsarna och sedan lägga det i kartonger, ljuder Susan Badhaidos stämma över de frivilliga som samlats i Assyriska Tubardin föreningen i Huskvarna.

I den ena delen av lokalen finns redan färdigpackade kartonger. Nu fylls det snabbt på med sopsäckar, resväskor och kartonger. Susan försöker styra upp så ingen lämnar en omärkt påse. Barnkläder för sig, hygiensaker för sig.

– Det är den värsta jordbävningskatastrofen i modern tid med över 20 000 döda.  säger Susan Badhaido med tårar i ögonen.

Alla kläder och saker ska fraktas vidare till Södertälje där de lastas i containrar för vidare färd mot de drabbade områdena.

I klippet berättar Susan Badhaido om insamlingsviljan hos Jönköpingsborna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.