Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du SVTs reporter Ellinor Rostedt berätta mer om straffen för de personer som har koppling till länet som döms idag. Foto: SVT

Ica-handlare på Höglandet döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Den Ica-handlare på Höglandet som åtalats för inblandning i den stora insiderhärvan dömdes idag av Stockholms tingsrätt. Han döms till fängelse i ett år och åtta månader samt beläggs med näringsförbud i tre år.

Enligt åklagaren har handlaren tjänat runt 2,8 miljoner på olagliga aktieinköp men ska också ha uppmanat andra att handla.

– Vi är kritiska till hur tingsrätten gjort sin bevisvärdering och i vissa delar är tingsrättens resonemang inte logiskt. Det är för oss självklart att frågan måste prövas i högre instans, säger Maria Robinson som försvarar handlaren.

Razzia avslöjade

Ytterligare två personer med koppling till länet finns med bland de 16 personer som döms idag. Totalt har 18 personer stått åtalade i målet.

Det var vid en razzia förra året som flera personer i Blekinge och Småland greps misstänkta för inblandning i en av de största insiderhärvorna i sitt slag i Sverige. Samtliga dömda har nekat till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.