Larmet om brand kom natten mot tisdag. Under stora delar av dagen har räddningstjänst arbetat på plats. Foto: Hanna Källebring/SVT

Klart med ny lokal för barnen på eldhärjade förskolan

Uppdaterad
Publicerad

I förra veckan totalförstördes Ansgariikyrkan i Jönköping, där Vättersnäs förskola hade sina lokaler, i en brand. Nu är det klart att förskolan med ett 50-tal barn tillsvidare kommer att få plats på Kungsporten i Huskvarna.

– Vi var där och tittade i går och de har avsatt ytor där vi kan vara tillsvidare, säger Peter Krause, som är ordförande för Vättersnäs förskola.

I fredags trodde de att de skulle kunna vara i några av Lindgårdens lokaler, men den lösningen sprack. Hur länge de ska vara på Kungsporten är i nuläget oklart.

– Vi har några andra lösningar som vi ska titta på som kanske kan bli lite mer långsiktiga innan vi har en permanent lösning. Men vi kan vara på Kungsporten en period nu och det känns bra, säger Peter Krause.

Stökig vecka för föräldrar

Han är tacksam över att flera personer har hört av sig om tänkbara lokaler under helgen, men den senaste veckan har varit tuff för både personal, barn och föräldrar.

– Det har ju varit stökigt för många föräldrar som inte har kunnat lämna sina barn på förskolan.

Men från och med i morgon tisdag kommer barnen på Vättersnäs förskola vara på Kungsporten. Just nu är det mellan 15-20 barn som behöver plats, men när semestrarna är slut har förskolan drygt 50 barn.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Sorg och vemod i församlingen Foto: Hanna Källebring/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Brand Ansgarikyrkan Jönköping

Mer i ämnet