Niclas Palmgren (M) väljer att lämna posten som kommunalråd i Gislaved. Foto: SVT

Kommunalrådet Niclas Palmgren (M) avgår

Uppdaterad
Publicerad

Niclas Palmgren, moderat kommunalråd i Gislaved avgår. Han lämnade själv beskedet under tisdagsförmiddagen.

Palmgren väljer att inte ställa upp som en kandidat i valet i höst och lämnar posten som kommunalråd redan den 30:e april. Anledningen är, enligt honom själv, att han vill tillbaka till näringslivet.

– Jag har varit kommunalråd i 16 år och känner att jag vill gå vidare och göra andra saker. Jag sa till mig själv när jag tillträdde, att en mandatperiod, möjligtvis två ska jag sitta. Nu har det blivit dubbelt så långt som jag hade tänkt från början.

Val 2018 Jönköping

Varför väljer du att gå just nu?

– En efterträdare måste få chansen att växa in i det här direkt och vara den som syns i valrörelsen. Just nu håller vi på med att ta fram kommunlistan och jag meddelade valberedningen i sista sekund att jag inte står till förfogande på listan till nästa val.

I sista sekund, var det ett svårt beslut att fatta?

– Ja, för att jag tycker att det är så otroligt roligt.

”Lämnar på topp”

Trots att moderaterna har haft en turbulent höst med bland annat byte av partiledare, är det inget som har påverkat Niclas Palmgrens beslut att lämna posten som kommunalråd.

– Det känns snarare lite skönt att man får lämna nu när det börjar peka uppåt överallt igen. Det hade varit tuffare om det hade varit i höstas,  nu lämnar jag när det är på topp.

Kommer du att lämna politiken helt nu?

– Jag är även ordförande i bygg- och miljönämnden, i räddningsnämnden och i fullmäktige och där kommer jag att vara kvar.

Partikollegor blev arga

Niclas Palmgren har blivit ett bekant ansikte för invånarna i Gislaveds kommun under sina 16 år som kommunalråd, vilket är särskilt betydelsefullt i valtider. Och att Palmgren nu väljer att lämna möttes av ilska, berättar han.

– När jag berättade för min grupp igår kväll blev några riktigt arga på mig. Och det får man ju ta som en eloge för det visar ju att jag kanske har bidragit med ett och annat och det sa de ju också. Men jag är övertygad om att det finns fler som kan träda fram och ta över de här delarna nu och jag känner en trygghet i det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Jönköping

Mer i ämnet