Två personer, en av dem högt uppsatt inom Bandidos, begärdes under måndagen häktade misstänkta för narkotikabrott. Foto: TT

Ledande Bandidosmedlem misstänkt för narkotikabrott

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer greps och anhölls i fredags efter en polisiär insats i Bor utanför Värnamo. Under måndagen begärdes två av personerna häktade.

Chefsåklagaren för internationell och organiserade brottslighet, Lena Medelius, begär under måndagen två av de tre personer som i fredags greps i samband med en insats i Bor häktade. En av personerna är misstänkt för grovt narkotikabrott och den andre för medhjälp till grovt narkotikabrott.

En av de båda anhållna är en person som har en ledande roll inom MC-klubben Bandidos som är en av sidorna i den pågående gängkonflikten i Värnamo.

Våldsvågen i Värnamo

Flera häktade

Flera personer sitter just nu häktade misstänkta för olika händelser inom konflikten. Bland annat försök till mord, vapenbrott och narkotikabrott.

Häktningsförhandlingarna mot de båda personerna hålls imorgon.

Detta är anledningen till gängkonflikten i Värnamo: Se klipp nedan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Värnamo

Mer i ämnet