Ruben Östlund med sin Guldpalm i sitt konstverk Rutan i Värnamo Foto: SVT

Livevisning av Oscarsgalan i Värnamo

Uppdaterad
Publicerad

Natten mellan den 4 och 5 mars blir det glitter och glamour i Värnamo, då livevisas nämligen Oscarsgalan på Gummifabriken. Förhoppningen är att filmen ”The Square” vinner en Oscar.

Regissören Ruben Östlund har fått inspiration till filmen ”The Square” från den konstinstallation, en nio kvadratmeter stor ruta som finns i centrala Värnamo. Tanken med rutan är att den ska vara en frizon och att den som vill ha hjälp med något ska kunna ställa sig där och vänta på undsättning.

Kan bli bästa icke-engelskspråkiga film

The Square är alltså nominerad till en Oscar i kategorin bästa icke-engelskspråkiga film och därför livevisas Oscarsgalan på Gummifabriken i Värnamo. Arrangör till livevisningen är bland annat Värnamo kommun, Gummifabriken och Vandalorum. Under natten är det också världspremiär för en kortdokumentär om Rutan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.