Någon timme innan skotten avlossades avvisades den misstänkte 29-åringen och hans sällskap. Foto: ur polisens förundersökning

Misstänkta för Harrysskjutningen försätts på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

Jönköpings tingsrätt beslutade under fredagen att de tre misstänkta som suttit häktade för försök till mord för den så kallade Harrysskjutningen släpps på fri fot i väntan på dom. Dom i målet meddelas den 16 december.

Rättegången avslutades under torsdagen och åklagaren yrkade på att männen skulle dömas till långa fängelsestraff misstänkta för försök till mord. Männens advokat ansåg däremot att de skulle frias.

Det var i vintras som de tre männen 20, 22 och 29 år, enligt åtalet, ska ha skjutit mot restaurang Harrys i centrala Jönköping. En av männen erkände under rättegången att han höll i vapnet och avfyrade ett skott. Han menade dock att han var övertygad om att lokalen var tom och att han gjort sig skyldig till skadegörelse.

Skottlossning mot restaurang i Jönköping

”Inga kommentarer”

Chefsåklagare Klas Lorefors är fåordig i sin kommentar till att de tre männen nu släpps.

– Vi har mottagit uppgiften idag och har inga kommentarer. Vi får avvakta domen och se vad domstolen grundat detta på, det är domstolen på dömer.

Nedan ett klipp från då rättegången inleddes i Jönköpings tingsrätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossning mot restaurang i Jönköping

Mer i ämnet