Gica var välkänd i Huskvarna och under de senaste fyra åren levde han som hemlös i staden. Foto: Mikael Good/SVT

Mordmisstänkt pojke ska ha erkänt misshandeln av Gica

Uppdaterad
Publicerad

Den icke straffmyndige pojke som misstänks för inblandning i mordet på hemlöse Gica i Huskvarna ska ha erkänt att han deltagit i misshandeln dagen då Gica dog. Detta uppger Aftonbladet som tagit del av Förvaltningsrättens handlingar.

Tidningen uppger att pojken ska omhändertas enligt LVU, lagen om vård av unga. Detta enligt en dom från Förvaltningsrätten.

I beslutet meddelar Förvaltningsrätten att pojken, som är under 15 år, nekar till brott men att han i polisförhör erkänt att han har utövat våld mot Gheorge Hortolemei-Lupu, eller Gica som han kallades, vid tillfället då han ska ha avlidit.

Fallet ”Gica”

Sparkade och slog honom

Pojken har i förhör berättat att han sparkat och slagit mannen. Han ska ha attackerat honom både med och utan tillhygge – både mot huvud och kropp – vid ett flertal gånger, rapporterar Aftonbladet.

Det var morgonen den 8 augusti som den 48-årige hemlöse Gica hittades död i en park i Huskvarna. En knapp vecka senare greps en 16-årig pojke. Han och den yngre pojken är nu misstänkta för att ha dödat Gica.

Åtal mot 16-åringen är att vänta under hösten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet ”Gica”

Mer i ämnet