Nu säljs hästen Challe

Uppdaterad
Publicerad

Hästen Challe i Habo ska ut på auktion. Fodervärden Elsa Bertils hoppades att ingen skulle vilja köpa honom. Men intresserade köpare finns.

Det var med sorg i hjärtat som Elsa Bertils från Habo tvingades visa sin älskade foderhäst Challe för spekulanter. På kronofogdes begäran hålls en exekutiv auktion nästa fredag. Elsas förhoppning var in i det sista att ingen skulle dyka upp.

– Men så fick jag veta för några dagar sedan att det faktiskt skulle komma folk och titta och då blev jag ledsen.

Hästar dumpas hos fodervärdar

Auktionen gäller de hästar som ägs av den man från Göteborgstrakten som vi tidigare berättat om. Han har dumpat sina djur hos olika fodervärdar runt om i landet. Fodervärdar, både med och utan skrivna avtal, som därefter fått stå för alla kostnader.

Till sist fattade kronofogden beslutet att göra en utmätning av hästarna. Men Elsa som har haft Challe i två år och betalat stora kostnader för bland annat veterinärvård får ingen förtur att köpa honom. I stället kan hon förlora hästen eftersom auktionen är sluten och lagt bud gäller.

– Det är ju det som är så svårt. Vi har ingen aning om ifall vårt anbud vinner.

Två personer hade hört av sig inför dagens visning men endast en dök upp.

– Det kändes kontrollerat och formellt. Men det är jättesvårt. När man ser hästen varje dag, då känns det väldigt jobbigt och veta att han kanske inte står där i morgon.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hästar dumpas hos fodervärdar

Mer i ämnet