Foto: SVT/arkiv

Ny omledning för pendlarna mellan Mullsjö och Jönköping

Publicerad

Just nu pågår det stora arbetet med att bygga om och göra riksväg 26/47 säkrare. Från och med nästa vecka flyttas trafiken temporärt till den nya delen av Flaskebobacken, något som innebär lättnader för pendlarna.

Ombyggnaden av riksväg 26/47 har varit efterlängtad och just nu är man mitt uppe i arbetet, något som har påverkat pendlarna mellan Mullsjö, Habo och Jönköping. Nästa vecka kommer trafiken att ledas om vid Flaskebobacken.

Från och med tisdag förmiddag släpps trafiken på i nya Flaskebobacken med tre körfält upp och ett ner. Till våren flyttas trafiken återigen tillbaka till nya lokalvägen då Flaskebobacken färdigställs.

Bron helt klar i november

I slutet av november så kommer även den nya vägen från Sjövik förbi Risbro till väg 1815 vid Habo kyrka, att tas tillfälligt i bruk. Till våren får man dock återvända omledningsvägen då vägen görs helt klar.

I slutet av november är den nya bron, vid avfarten mot Habo kyrka klar och trafiken släpps då på.

Den nya vägen kommer att vara helt klar hösten 2019.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.