Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Nytt grävarbete på väster i Jönköping – avloppsledningar byts ut

Uppdaterad
Publicerad

Jönköpings kommun fortsätter nu det omfattande arbetet med att byta ut vatten- och avloppsledningar. På tur står nu några gator på väster och i samband med arbetet kommer Trädgårdsgatan omvandlas till gågata.

I slutet av november påbörjas arbetet med att förnya vatten-och avloppsledningar på Trädgårds­gatan, Brunnsgatan och Fabriksgatan. Projektet är det andra av tre delar i den vatten- och avloppsförnyelse som kommer utföras på väster i Jönköping, där kommunen byter ut ledningar som är 120-135 år gamla

Framkomligheten på de tre gatorna och anslutande gator kommer påverkas eftersom utrymmet för trafikanter begränsas, skriver kommunen på sin hemsida. Arbetet kommer pågå fram till juni 2023. Efter det kommer arbete ovan jord ta vid och då påbörjas arbetet med att omvandla delar Trädgårdsgatan till gågata och i samma kvarter blir det också gångfartsgata som innebär att bilar kan köra med låg hastighet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.