Polisen utreder ny misstänkt mordbrand i Gislaved

Uppdaterad
Publicerad

Ännu en skogsbrand har inträffat i Gislavedsområdet, denna gång i närheten av Henja. Polisen har hittat indikationer på att branden är anlagd, och utreder samband med tidigare bränder i området.

Det var vid 15-tiden som det började brinna i skogen vid Henja. Det var ett område på omkring 6-7 hektar som brann och redan tidigt fanns det tecken på att branden är anlagd.

– Man har fått sådana indikationer på att den är anlagd, men jag kan inte gå in på detaljer på grund av att det pågår en förundersökning, säger Lars-Göran Nilserud, vakthavande befäl vid polisens region öst.

Polisen har upprättat anmälan misstänkt mordbrand och utreder nu även samband med tidigare skogsbränder i Gislaved.

– Ska vi titta hur mycket bränder det har varit i området under våren så börjar man undra. Vi kommer absolut att kolla på om det finns samband mellan bränderna, säger Lars-Göran Nilserud.

Strax efter klockan 19 meddelade räddningstjänsten att de ringat in branden och att eftersläckning pågår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.