Johan Eriksson, verksamhetschef Smeden och George Aji, fritidsledare är två av de som tar emot ungdomarna på Smeden i Huskvarna. Foto: SVT

Kommunen i krismöte efter dödsmisshandel av 17-åring

Uppdaterad
Publicerad

Jönköpings kommun har under förmiddagen suttit i krismöte efter att en 17-årig pojke dödats i stadsparken i Huskvarna igår kväll.

Redan igår kväll gavs krisstöd till den 17-årige pojkens anhöriga via kommunens posomgrupp. Under förmiddagen har kommunen bland annat diskuterat hur fritidsgårdar och fältgruppen ska användas i stödet till ungdomar.

– Kommunen agerar alltid vid allvarliga händelser. Vi tar situationen på stort allvar. Det är viktigt att komma ihåg att det pågår en polisutredning som är i ett känsligt skede, säger Elin Isfall, brandingenjör och tjänsteman i beredskap.

Mötesplats för unga och vuxna

Under fredagseftermiddagen och kvällen kommer fritidsgården Smeden i Huskvarna att ha öppet mellan 17-22.

Johan Eriksson är verksamhetschef på Smeden. Han berättar att fritidsverksamheten kommer ha öppet under hela helgen och att kommunens resursteam kommer finnas på plats.

– Både vi från Husqvarna FF och kommunen utgår härifrån. Vi kommer vara på plats på de ställen där ungdomarna brukar samlas, säger han.

Fritidsledaren George Aji jobbar både för HFF och kommunen och han berättar att lokalen kommer att vara öppen under hela helgen från eftermiddagarna till kvällen.

– Jag är här så länge ungdomarna vill vara här på kvällarna, säger han.

– Fritidsgården är en viktig funktion och en mötesplats där både unga och vuxna kan träffas, säger Mazar Alijevski, kultur- och fritidsdirektör i Jönköpings kommun.

Socialförvaltningen arbetar aktivt i området och kommer att finnas på plats i Huskvarna under fredagskvällen via fältgruppen.

Även Huskvarna kyrka håller öppet under fredagskvällen och där finns det möjlighet att tända ljus och ha samtal.

Nedan SVTs reporter från mordplatsen:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
SVTs reporter Ulrica Abrahamsson rapporterar från platsen i Huskvarna stadspark där en ung man skadades så pass svårt att han avled. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Våldsdåd Huskvarna stadspark

Mer i ämnet