Jan Idsäter på Värnamo Tennisklubb ser fram emot det nya racketcentret. Foto: Privat/Ola Damberg

Racketcenter blir verklighet i Värnamo

Uppdaterad
Publicerad

Miljonbelopp från Allmänna arvsfonden och Värnamo kommun gör den nya anläggningen möjlig. – Vi hoppas att det blir en plats att mötas på, säger Jan Idsäter på Värnamo Tennisklubb.

Nu är det klart att det blir ett racketcenter i Värnamo. Byggstarten sker så snart som möjligt. Och nästa höst ska den nya anläggningen stå klar.

– Det blir ett enormt lyft för klubben och för Värnamo kommun. Ett racketcenter skapar mycket möjligheter, säger Jan Idsäter på Värnamo Tennisklubb.

Det är en stor satsning som är på gång i Ljusseveka. Tennisklubbens tre inomhusbanor och sex utomhusbanor kommer att utökas när den befintliga tennishallen får en tillbyggnad och det gamla tegelbruket byggs om. Det tillkommer två banor för padeltennis och två för squash. Det nya racketcentret kommer också att rymma 8-10 bordtennisbord och ytor där det finns möjlighet att spela badminton.

Prioriterar unga och funktionsvariationer

Under vardagar är det idag trångt i tennishallen. Tennisklubben hoppas att satsningen ska göra racketcentret till en träffpunkt för många.

– Målet är att öka våra medlemmar med 150 personer, från de 300 vi är idag. Barn och ungdomar är prioriterade liksom funktionshindrade. Vi hoppas att det här ska bli en mötesplats, där föräldrar kan fika och barn göra läxor. En plats att hänga på. Vi vill också kunna ta emot skolklasser som får testa på sporter, säger Jan Idsäter på Värnamo Tennisklubb.

Budget på nio miljoner

Planerna på racketcentret har funnits i flera år och det är ett bidrag på 3 504 000 kronor från Allmänna arvsfonden och 3 400 000 kronor från kommunen som nu gör det möjligt att genomföra. Tennisklubben har flera medfinansiärer och den totala budgeten ligger på nio miljoner kronor.

Just nu planeras också en multisportanläggning i kommunen. Kommunstyrelsens ordförande, Hans-Göran Johansson (C), berättar att kommunen de senaste åren genomfört satsningar för fritidsaktiviteter inom vitt skilda områden.

LÄS MER: Multiträningshall till Värnamo

– Det är oerhört viktigt att invånarna kan göra meningsfulla saker på fritiden. För att öka kommunens attraktivitet gäller det att ha en rik palett, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.