Håkan Joakimsson, insatsledare på räddningstjänsten har varit på plats hela natten. Foto: SVT

Räddningstjänsten jobbade med branden i centrala Jönköping hela natten

Uppdaterad
Publicerad

Vid halv tio på måndagskvällen utbröt branden i JRABs avfallsanläggning bakom ICA Maxi i centrala Jönköping. Räddningstjänsten har varit på plats hela natten. Och eftersläckningsarbetet kommer att fortsätta hela dagen.

Det var stora sophögar på upp mot 7-8 meter som brann då räddningstänsten kom till platsen vid halv tiotiden  på måndagskvällen.  Ett område på cirka 75-100 kvadratmeter stod i lågor. Som mest bekämpades elden av ett 50-tal brandmän.

– Det har varit slitigt att försöka få hejd på branden i de här högarna Då vi kom till platsen brann det i östra delen av den stora högen. Branden hade fått ett ordentligt fäste då vi kom fram, säger Håkan Joakimsson insatsledare på räddningstjänsten.

Storbrand på återvinningscentral

Hur lång tid tog den innan ni hade kontroll?

– Det var egentligen inte förrän vi hade kunnat gräva oss in i  högen och separerat den med en brandgata med hjälp av en hjullastare. På så sätt kunde vi begränsa den till en fjärdedel av sopberget.

Räddningstjänsten kommer nu att vara kvar på platsen tills alla sopor är genomgrävda och varje glöd har släckts. Två hjullastare och en grävmaskin med gripklo finns kvar kvar på platsen.

– Förhoppningsvis kommer vi att vara klara idag, säger Håkan Joakimsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Storbrand på återvinningscentral

Mer i ämnet