Vetlanda kommun satsar på en mångfaldsvecka i höst. Foto: TT

Regnbågsvecka blir mångfaldsvecka

Uppdaterad
Publicerad

Vetlanda ska bli en mer attraktiv plats att bo på menar kommunen och planerar en mångfaldsvecka man man ska synliggöra normbrytande grupper och öka kunskapen om olikheter.

2017 hölls för första gången en regnbågsvecka i Vetlanda kommun. Veckan blev en succé besöksmässigt men väckte även en hel del uppmärksamhet då en kvinna hävdade att kommunen i å med arrangemanget skulle drabbas av Guds vrede.

Nu vill kommunen bredda veckan ytterligare och i höst arrangeras en mångfaldsvecka, en vecka som ska vara för alla, oavsett sexuell läggning, etnicitet, ålder, kön, religion eller funktionsvariation.

Informationskväll

– Det finns tydligt uttalat att vi som kommun ska jobba med jämställdhet och mångfald och motverka mobbning och diskriminering. Den här veckan är en viktig del i det arbetet, säger kultur- och fritidschef Stewe Jonsson.

Kommunen bjuder nu in till en informationskväll på tisdag där man vill få tips och idéer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.