Foto: SVT

Så ska guldhjältarna hyllas

Uppdaterad
Publicerad

På måndag 1 maj ska guldhjältarna firas. Det blir samling i Knektaparken i Jönköping.

– HV71 har gjort en fantastisk prestation och från kommunens sida känner vi så mycket glädje och stolthet idag. På måndag hoppas jag att hela Jönköping sluter upp i Knektaparken för att fira tillsammans med föreningen, säger Ann-Marie Nilsson, kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande

Efter 1 maj-tågen

Kommunen har valt att lägga firandet av guldhjältarna på måndag eftermiddag för att inte krocka med de traditionsenliga 1 maj-manifestationerna.

SM-guld till HV

Omkring klockan 17 på måndagen väntas HV-spelarna anlända till Knektaparken.

HV i kortege

– HV 71 betyder så mycket för så många på olika sätt: Träningsmöjligheter för våra unga, supporterskap, gemenskap. Dessutom är spelarna viktiga förebilder som många ungdomar ser upp till, säger Mazar Alijevski, tf kultur- och fritidsdirektör i Jönköpings kommun i pressmeddelandet.

– Firandet på måndag är ett firande för oss alla, oavsett relation till vår fantastiska hockeyförening. Välkommen till Knektaparken för att tillsammans hylla hjältarna och fira guldet.

Så firas HV71 den 1 maj

13.30 HV71:s kortege avgår från Husqvarna AB. Därifrån går den via North Bank Supporters klubblokal och vidare in till centrala Jönköping. HV71 har uppgett följande kortegeväg: Esplanaden-Huskvarnavägen-Österängsvägen-Huskvarnavägen-Östra Storgatan-Kyrkogatan-Södra Strandgatan-Odengatan.

15.00 DJ Jonas Vogel äntrar scenen i Knektaparken och spelar hyllningsmusik

16.00 Under ledning av Håkan Eng och Mia Isaksson minns vi den gångna säsongen. På scen ntervjuas tidigare guldhjältar, supportrar och andra eldsjälar. Crut och Fair Play Band underhåller. Tal av Ann-Marie Nilsson, kommunstyrelsens ordförande m.fl.

16.15 (ca) Kortegen med HV71 väntas anlända till centrala öster.

17.00 (ca) Guldhjältarna anländer till Knektaparken.

Källa: Jönköpings kommun

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-guld till HV

Mer i ämnet